BvL en vicepresident praten donderdag verder
04 Jan 2018, 00:00
foto
Er moet een nieuwe resolutie komen over de overurenvergoeding op de middelbare scholen.


De Bond van Leraren (BvL) en vicepresident Ashwin Adhin hebben later op de dag een onderhoud over de nieuwe resolutie waarin de betaling van de overuren en fictieve overuren geregeld is. De voorzitter van de BvL, Wilgo Valies, bevestigt tegenover Starnieuws dat woensdag een concept is ontvangen.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zijn portefeuille op 13 december vorig jaar ter beschikking gesteld van president Desi Bouterse. Dit gebeurde nadat het VOS Directeurenberaad en de BvL het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Er is nog geen nieuwe ontwikkeling in de situatie.

Adhin trok de resolutie in omdat de BvL en het VOS Directeurenberaad aangaven moeite te hebben met de inhoud. Ook de brieven die minister Peneux geschreven had over de invulling van de resolutie, werden ingetrokken. De bepalingen in de resolutie worden gewijzigd.

Valies zegt dat eerst de onderwijsgevenden geïnformeerd zullen worden over het resultaat van de besprekingen. In dit stadium wil hij niet ingaan op de inhoud van het concept.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April