Drie gewonden door brand vissersvaartuig
01 Jan 2018, 04:05
foto


In de kombuis van een vissersvaartuig is zaterdagavond brand uitgebroken. Drie bemanningsleden hebben brandwonden opgelopen. Een van de slachtoffers is er ernstig aan toe, meldt de Brandweer Voorlichting.

Een van de bemanningsleden was bezig te koken toen er plotseling brand uitbrak. Het vuur greep razendsnel om zich heen. De slachtoffers zijn per ambulance naar de Spoed Eisende Hulp vervoerd. In het ongeveer 15 meters lange vaartuig was bijkans 800 liter brandstof opgeslagen. De brandweer heeft een gascilinder van 28 lbs. uit het vaartuig kunnen verwijderen.

De boot was aangemeerd aan de oever van een kreek die naar het Saramaccakanaal leidt, ter hoogte van de kruising Nw. Libanon- en Commissaris Weytingweg. De brandweer die na 5 minuten ter plekke was, had de brand binnen 20 minuten onder controle. De blussingswerkzaamheden zijn vanwege het zeer drassige oeverterrein, onder zeer moeizame omstandigheden uitgevoerd. De politie post Leiding 9 A is belast met het onderzoek naar de oorzaak van deze brand.