Deva Boys met veel 'ongerechtigde' spelers van SST
22 Nov, 06:37
foto


De Tweede Divisie Club Devaboys zit met ongeveer 15 spelers van Su Sport Talent, SST, voor wie nooit overschrijving is verleend. Bij de afgelopen vier wedstrijden van deze club zijn telkens rond de 8 spelers opgeroepen. Het bestuur van SST heeft nooit overschrijving verleend aan deze spelers die het vorig jaar nog in de U-20 van SST speelden. Ze waren toen aangesloten bij de NGVB. Het probleem is bekend bij de SVB, maar er wordt niet adequaat opgetreden.

Het probleem ontstond nadat de voorgenomen samenwerking tussen beide voetbalclubs spaak liep. Toen had Deva Boys al twee wedstrijden afgewerkt. Aan de moederorganisatie werd toen gevraagd om deze zaak administratief juist verder af te wikkelen wat tot heden niet is gebeurd.

Ashok Bainatsah, competitie manager bij de Tweede divisie van de SVB, zegt dat het probleem bekend is bij de SVB. Volgens hem is het inderdaad dat de samenwerking tussen beide ploegen niet is doorgegaan. “We hebben ze op kantoor gehad en met ze gesproken. SST heeft aangegeven geen moeite te hebben om de jongens te laten spelen voor Deva Boys.” Volgens de voorzitter van STT, Melvin van Bosse, klopt dit inderdaad. “Echter heeft Bainatsah niet vermeld dat we hebben gesteld dat het administratief wel goed wordt afgehandeld.” Zo moet de overschrijving formeel plaatsvinden en moet Deva Boys de overschrijvingskosten betalen. Overigens is er pas toestemming verleend van de NGVB om het team uit te schrijven en zodat zij verder kunnen bij de Blauwgrond Voetbal Bond.

Overigens staat in de concept overeenkomst dat als ploegen uit elkaar zouden gaan, dat dit met behoud van de eigen spelers zou geschieden, zegt Van Bosse. SST overweegt gerechtelijke stappen als de SVB deze zaak niet kan rechttrekken. “Voorts zijn enkele van de spelers opgenomen in de U-20 van Deva Boys van wie we weten dat deze club het vorig jaar geen jeugd had, tot heden ook niet.”

Deva Boys heeft na vier wedstrijden afgelopen weekend weten te winnen van Tahiti. Het werd 2-1. De doelpuntenmakers Bij Devaboys zijn Ronelson Collin en Lucien Welles. Beide doelpuntenmakers behoren ook tot de spelers van SST die zonder overschrijving bij Deva Boys spelen. Zondag speelt Deva Boys tegen Acoconut in het Ramkhelawan stadion.

Ala-D Media