Veiligheidssituatie land blijft zorgen baren
21 Nov 2017, 02:46
foto


De veiligheidssituatie blijft de samenleving in de ban houden. Veel mensen zijn maandagavond geconfronteerd geworden met de criminelen na de brute beroving bij Suribet op de kruising van de Munder- en de Kwattaweg. De rovers veroorzaakten tijdens de achtervolging een aanrijding, waarbij twee personenauto's betrokken raakten. Vijf mensen moesten voor medische behandeling naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

"Het was een vreselijke situatie. Mensen renden door elkaar en de politie achteraan. Een van de rovers, de 28-jarige Roche de Link, is dodelijk geraakt. "Er heerste enorme paniek. Ze gingen elk een andere richting op en hielden mensen onder schot," vertelt een ooggetuige aan Starnieuws.

President Desi Bouterse kondigde tijdens zijn jongste optreden in De Nationale Assemblee aan dat aanpak van de criminaliteit een topprioriteit is van de regering. Minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt op Justitie en Politie, heeft intussen ook aangegeven dat naar de jaarwisseling toe een verhoogde politie surveillance is.

Zondag en maandag zijn er diverse berovingen gepleegd. Op Paramaribo-noord drongen criminelen een woning binnen waarbij geld in valuta en sieraden ter waarde van 8.000 euro zijn buitgemaakt. De indringers gingen ook ervandoor met televisietoestellen en laptops. In een bar aan de Van 't Hogerhuysstraat heeft een man met een handbijl een slachtoffer verwond en bestolen. Het slachtoffer is geraakt in hoofd en nek en werd per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.