Training opzetten kippenteeltbedrijven succesvol afgerond
20 Nov 2017, 20:18
foto
Deelnemers van de training 'Duurzaam Opzetten van Kippenteeltbedrijven'.


De voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), Wilgo Bilkerdijk, zal dinsdagavond de training Duurzaam Opzetten van Kippenteeltbedrijven opzetten met een motivatie speech afsluiten. Gezien de positieve en enthousiaste opinies van de deelnemers kan de cursus als een groot succes worden beschouwd, zegt Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO).

De training is een initiatief van PWO Small Business Development Center. Dit instituut heeft al eerder trainingen verzorgd ter bevordering van het micro, klein middelgroot ondernemerschap, in het bijzonder het bevorderen dat personen hun eigen onderneming gaan starten. De leiding van dit instituut is er namelijk van overtuigd dat Suriname meer startende ondernemers nodig heeft, maar dat hiervoor de faciliterende rol van de relevante ministeries wel gewenst is. Inmiddels zijn er al gesprekken in de richting van de gewenste facilitering op gang gekomen.

De training is tot stand gekomen uit een samenwerkingsverband van drie onafhankelijke organisaties, die de koppen bij elkaar hebben gestoken om de training mogelijk te maken. Het gaat om M3Consultancy, Stichting Pluimvee Kwekerscollectief en PWO Small Business Development Center. De training bestaat uit acht modules van elk drie uren. Tijdens de training is de betekenis van het ondernemerschap belicht. Vervolgens is uitgebreid ingegaan op de technische haalbaarheid van het opzetten van kippenteeltbedrijven. Daarna is ook uitgebreid ingegaan op enige financiële en economische aspecten van kippenteeltbedrijven.

Door de samenwerkende organisaties is aan het slot van de eerste training aan de cursisten aangeboden dat zij bij hun terecht kunnen voor het laten schijven van hun ondernemingsplan en voor begeleiding bij en na de start van hun bedrijf. Hierop is door de cursisten enthousiast gereageerd. Bilkerdijk zal op dinsdagavond de certificaten aan de 39 cursisten uitreiken.

De volgende training opzetten kippenteeltbedrijven start in de tweede week van januari 2018. Hiervoor zijn de inschrijvingen al in volle gang.PWO Small Business Development Center zal volgend jaar ook van start zal gaan met een training –bijen/honingteeltbedrijven- opzetten en een training –hydroponics bedrijven opzetten. Met deze drie trainingen ter versterking van de productiesector in portefeuille meent de organisatie een flink aantal personen een steuntje in de rug te geven om een eigen onderneming in het MKMO opte zetten. Bovendien wordt hierdoor ook een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de werkgelegenheid in de productieve sector, merkt Zunder op.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April