Minister Pengel blijft zich inzetten voor oplossing BOG
18 Nov, 01:05
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft vrijdag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Bond van Milieu-inspecteurs, onder leiding van David Bakker. De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er gezocht wordt naar oplossingen. Het is belangrijk dat kritische afdelingen blijven functioneren.

De bewindsman benadrukt dat openbare gezondheidszorg belangrijk is. Bepaalde werkzaamheden moeten plaatsvinden, terwijl naar een structurele oplossing wordt gezocht voor de problemen waarmee het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) te kampen heeft.

De minister wijst erop dat maandag aan de Raad van Ministers hij verslag zal doen over de situatie, waarbij hij verwacht dat spijkers met koppen geslagen zullen worden. Hij had de bond tijd gevraagd om wat ruimte om met een gedegen plan van aanpak te komen.

De bond heeft besloten het actiemodel toe te passen, waarbij het werk om 11.00 uur wordt neergelegd. Pengel gaat ervan uit dat dispensatie aan de vitale afdelingen zal worden verleend en blijft in contact met de bond. Hij is bereidheid het principe 'no work no pay' te laten varen indien belangrijke afdelingen dispensatie krijgen.