Strafzaak dood kleuter duurt al drie jaar
16 Nov, 00:56
foto


De rechter zal op 7 februari volgend jaar het vonnis uitspreken in de strafzaak waarbij de kleuter Damien Changu om het leven is gekomen. Drie jaar geleden is het kind overleden door slagen op het hoofd. Tegen de verdachten Pamela Ch. en Mohamed L. heeft het Openbaar Ministerie (OM) elk zes jaar cel geëist. Advocaat Irene Lalji vroeg woensdag vrijspraak voor haar cliënt Mohamed L. Zij vindt dat het wettige en overtuigende bewijs niet is geleverd.

Het OM is tot de conclusie gekomen dat Mohamed L. schuldig is aan de dood van de vierjarige Damien. De raadsvrouw betwist dat de handelingen die tot de dood van het kind hebben geleid door haar cliënt zijn gepleegd. Zij vindt dat het bewijs niet is geleverd. Zij benadrukte dat haar cliënt niet kan worden veroordeeld op basis van 'vage vermoedens en twijfels'.

De verdachte Mohamed L. erkent dat hij soms het kind een corrigerende tik heeft gegeven met een houten lepel. Ook heeft hij de kleuter een keer na een driftbui buiten gezet om af te koelen. Lalji voert aan dat deze handelingen niet hebben geleid tot de dood van het kind. Volgens het obductierapport is de doodsoorzaak: inklemming van de hersenen door stompgeweld. De grote vraag is volgens de advocaat 'wie dit heeft veroorzaakt?'

Het kind is op 28 oktober naar de polikliniek gebracht. Het letsel is op 11 november 2014 ontdekt. Lalji benadrukt dat haar cliënt het kind gezond heeft achtergelaten. Het bewijs is niet geleverd dat Mohamed L. zich schuldig heeft gemaakt aan de dood van het kind.

Pamela Ch. heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd in deze zaak. Zij heeft diverse malen aangegeven dat zij de handelingen heeft gepleegd. Daarna heeft zij weer de schuld op haar man geschoven. In haar laatste woord heeft de vrouw verklaard dat haar schoonmoeder haar heeft gevraagd om de schuld op zich te nemen. Als beloning beloofde zij het voorkind van de vrouw, een meisje in huis op te nemen. Mohamed L. is tegen de verklaring van zijn partner ingegaan. Hij blijft ontkennen dat hij schuldig is. De verdachten blijven aangehouden.