Bouterse lanceert overheidsnieuwssite 'De Boodschap'
16 Aug 2017, 00:01
foto
President Desi Bouterse heeft de overheidsnieuwssite 'De Boodschap' dinsdagavond gelanceerd.


"Het is bijzonder belangrijk dat de gemeenschap goed wordt geïnformeerd en op tijd wordt geïnformeerd. De regering doet enorm veel zaken. De regering presteert heel wat en vaak zeggen mensen 'hoe weten wij dit niet'. Dat komt omdat onze overheidsinformatie niet goed was gestructureerd". Dit zei president Desi Bouterse dinsdagavond bij de inwerking stellen van de overheidsnieuwssite De Boodschap. De informatie van de regering wordt centraal op deze website gepubliceerd.

De president stelde dat binnenkort het project Dalian 70 kilometer wordt afgesloten. Ook weten weinig mensen over de weg naar Pusugrunu die is aangelegd. Maandag heeft first lady Ingrid Bouterse-Waldring schoolpakketten aan kinderen in Coronie overhandigd en dinsdag in Commewijne. Deze zaken komen vaak te laat in het nieuws, merkte Bouterse op.

Nu kan de gemeenschap direct worden geïnformeerd over waarmee de regering bezig is, benadrukte de president. Hij beklemtoonde dat nu een nieuw tijdperk is ingegaan wat betreft informatie en communicatie naar de samenleving. De president bedankte het team onder leiding van Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), voor het werk dat is verzet. Naast algemene informatie zullen diverse ministeries de overheidsnieuwssite voeden met gegevens. Ook verschillende producties van NII kunnen worden bekeken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April