President CBvS: Wisselkoers is redelijk stabiel
28 Mar 2017, 00:01
foto
De president van de CBvS, Glenn Gersie in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


De president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, meent dat de samenleving gehoor heeft gegeven aan de oproep die eerder gedaan is. Hij vindt dat Suriname op de goede weg is. De koers is op SRD 7,61 voor de US dollar redelijk stabiel, meent Gersie. Hij benadrukt dat een stabiele wisselkoers heel belangrijk is voor de economie.

Gersie merkt op dat verhoging van de brandstofprijs en andere maatregelen die nodig zijn, niets te maken hebben met afspraken die gemaakt zijn met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De overheid subsidieert nog te veel. Het is nodig om enkele zaken aan te passen. Bepaalde maatregelen moeten volgens de monetaire autoriteit getroffen worden, onafhankelijk van IMF.

Net als de minister van Financiën, zegt Gersie dat Suriname in gesprek met het IMF blijft. Er moet goed beleid gemaakt worden. Hoe de gesprekken ook verlopen met het IMF, Suriname blijft lid van deze multilaterale organisatie, ongeacht de uitvoering van het aanpassingsprogramma dat overeengekomen is met het IMF. Er wordt alles aan gedaan om de wisselkoers stabiel te houden, zegt Gersie.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April