Rust op Adekus teruggekeerd
24 Feb 2017, 13:21
foto


De rust op de Anton de Kom Universiteit (AdeKus) is teruggekeerd. De beslaglegging op de bankrekeningen is opgeheven. Ook met de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) is er overeenstemming bereikt. Dit deelt de voorzitter van het universiteitsbestuur Jack Menke mee aan Starnieuws.

De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft in kort geding gedaan kunnen krijgen dat de beslaglegging door aannemer Aire N.V. op haar bankrekeningen en het terrein wordt opgeheven. Ook een vordering van de aannemer om de universiteit ingediende declaraties te laten betalen is door de rechter afgewezen.
Dit besluit is door de rechter op donderdag 23 februari aan partijen meegedeeld.

De advocaat van de universiteit, Monique Vos, deed begin deze maand een verzoek aan de rechter om de beslaglegging ongedaan te maken. Het bestuur wacht het schriftelijk vonnis van de rechter af en laat intussen in versneld tempo onderzoek verrichten naar de door het vorige universiteitsbestuur geïnitieerde bouwwerkzaamheden. Het bestuur zegt er alles aan te doen naar zijn beste vermogen om de belangen van de universiteit, en daarmede die van de Surinaamse gemeenschap veilig te stellen.

Ook in de kwestie van de vakbondsacties heeft het universiteitsbestuur succes geboekt, en is er een overeenkomst met de werknemersorganisatie, de WFU, bereikt. Dit gebeurde vandaag nadat het bestuur het initiatief nam de WFU uit nodigen om intern deze kwestie op te lossen. In een goede sfeer werd er overeenstemming bereikt om het technisch-administratief personeel tegemoet te komen met een financiële compensatie ter overbrugging van de gedaalde koopkracht. Dit vooruitlopend op de algemene loonronde van de overheid en een nieuw in te voeren beloningssysteem op de universiteit. Het bestuur is alle geledingen binnen de universiteitsgemeenschap en degenen die daarbuiten hebben bijgedragen om dit tot een succes te maken zeer erkentelijk, en ziet dit als een grote stap voorwaarts binnen de ONE AdeKUS gedachte.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April