Nog geen vonnis; rechter wil informatie over ALS
21 Feb 2017, 09:33
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS na afloop van de zitting. (Foto: Raoul Lith)


Rechter Suzanne Shu heeft vanmorgen geen vonnis uitgesproken in het kort geding dat de Staat aanhangig gemaakt heeft tegen de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). De rechter heeft op de zitting om meer informatie gevraagd die te maken heeft met ALS.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zei na de korte zitting aan journalisten dat gelijk eraan gewerkt wordt door raadsman Gerold Sewcharan om de informatie te verschaffen aan de rechter. De gevraagde gegevens zullen vandaag nog verstrekt worden. Het is nu nog niet duidelijk wanneer de rechter uitspraak zal doen in deze zaak. Over de informatie die de rechter nodig heeft, bleef Valies vaag.

Nadat er vonnis geveld is, zullen de leerkrachten geïnformeerd worden, antwoordde Valies op een vraag. Hij vindt het meer dan logisch dat de leden weten wat het vonnis inhoudt en welke stappen verder ondernomen zullen worden. De Staat heeft gevorderd dat de BvL en ALS de staking onmiddellijk beëindigen. Deze is op voorstel van de rechter opgeschort.

De bonden hebben een tegenvordering ingediend. Zij willen dat de Staat zich houdt aan gesloten overeenkomsten. De BvL en ALS willen ook de status van landsdienaar behouden. Bij de uitvoering van het herwaarderingsprogramma moeten volgens de regering de onderwijsbonden uit FISO stappen. Hiertegen zijn BvL en ALS in het geweer gekomen.
Advertenties