20 jaar geëist voor seksueel misbruik stiefdochters
24 Jan 2017, 04:54
foto


Antonio L. staat terecht op beschuldiging van seksueel misbruik van zijn vier stiefdochters van 6, 7, 8 en 9 jaar. Hij heeft ze daarbij ook met het hiv-virus besmet. Het misbruik heeft plaatsgehad in de periode 2009 tot 2013. Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft op de rechtszitting maandag in het Tweede Kanton een celstraf van vijftien jaar geheel onvoorwaardelijk onder aftrek geëist. In het Derde Kanton hoorde Antonio L. een celstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Er is geadviseerd hem psychologisch te begeleiden.

Volgens de officier hadden de slachtoffers gedetailleerde en consistente verklaringen afgelegd. Allen zijn besmet met het virus. Hij was vaak alleen met de meisjes, waardoor hij seksuele gevoelens voor hen ontwikkelde. De man wist in 2009 al dat hij hiv-positief was. Het psychologische rapport zegt dat de man een verstandelijke beperking heeft, terwijl het psychiatrische rapport aanduidt dat de man bewust is van zijn handelingen en dat de feiten hem volledig kunnen worden toegerekend. De kinderen werden verkracht als de moeder afwezig was. Dan werden zij uit hun slaapkamer gehaald.

Advocaat Shefani Amirkhan die Antonio L. bijstaat, zegt dat de man een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Ook heeft hij meegewerkt aan het onderzoek. Ze heeft de rechter gevraagd om de gebrekkige ontwikkeling die de psycholoog noemt, mee te nemen in de strafoplegging. In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij de strafeis hoog vindt. Op 27 februari zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April