Tot nu toe overwegend NDP-ministers op de schopstoel
15 Jan 2017, 00:01
foto


Tot nog toe worden overwegend namen van ministers afkomstig uit de Nationale Democratische Partij (NDP) genoemd die door president Desi Bouterse zullen worden bedankt. Het is ook mogelijk dat sommige ministers op een ander departement zullen worden geplaatst.

Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zal het veld moeten ruimen. Het is niet duidelijk geworden waarom hij wordt vervangen door de president. Ook Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme keert niet terug in het gereshuffelde kabinet. Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken zal, zoals de zaken er nu uitzien, eveneens worden vervangen. Ook minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wordt niet gehandhaafd. Hier is er geruime tijd sprake van.

De ministers Niermala Badrising (Buitenlandse Zaken) en Joan Dogojo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) zitten ook op de schopstoel. Het is ook mogelijk dat Dogojo naar een ander ministerie gaat. Zaken zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Er kunnen nog meer wijzigingen plaatsvinden. Starnieuws heeft deze gegevens vanuit diverse bronnen tot nu toe op een rijtje kunnen zetten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April