Tijd voor een serieuze verandering!
07 Dec 2016, 10:17
foto


Wij Surinamers verdragen veel en zwijgen in alle talen als het om serieuze zaken gaat. Hoelang zal het Surinaamse volk gebukt gaan onder de huidige economische recessie en vooral de onbetaalbare eerste levensbehoeften ontberen?

De democratisch gekozen president D.D. Bouterse, die veel beloftes heeft gedaan: de podiumtaal buiten beschouwing gelaten, moet met zijn regeerteam de noodzakelijke zaken degelijk waarmaken!

Dankzij de pakketten, die thans uitgereikt worden aan sociaal-zwakkeren (kans-armen), komt men niet in actie. De regering probeert ook de ambtenaren zogenaamd zoet te houden door de beslissing van de Raad van Ministers om aan deze categorie een extra vergoeding toe te kennen van SRD 100 en wel belastingvrij.

De AOV-ers/ouderen kunnen ook een graantje meepikken door een eenmalige vergoeding. Een goed gebaar mag weliswaar worden genoemd, dat de regering enigszins bezig is om te bezuinigen door geen financiële middelen beschikbaar te stellen om de feesten rond de kerstviering en de jaarwisseling.

De groep 'We Zijn Moe' hoopt op een structurele oplossing van de huidige economische problemen en rekent op de ondersteuning van de critici en mensen, die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden!

Een land rijk aan grondstoffen, geschonken door de Allerhoogste en waar verschillende culturen in saamhorigheid met elkaar leven, moet met eerlijke,- goede leiders,- politici en deskundigen een bloeiend land zijn met een bevolking van bijkans half miljoen (ongeveer 541.638 volgens de laatste volkstelling in 2013).

Terugblikkend op de vooruitgang die Suriname na 1975 heeft geboekt, moet men zeker niet klagen. Ondanks dat bepaalde zaken nog niet gaan, zoals het zou moeten gaan, heeft het volk alle vertrouwen in, dat bij een eventuele bundeling van elkaars kwaliteiten men hier zeker verandering in kan brengen.

Suriname is absoluut een gezegend land, dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen en waar mensen in vrede met elkaar leven. Andere landen in de wereld waar er haat en nijd hoogtij viert, mogen zeker een voorbeeld nemen aan ons geliefd Suriname.

Wij hebben wel nog een lange weg te gaan en als we Suriname verder tot ontwikkeling willen brengen en met de rijkdom aan grond, kennis, diversiteit, met oprechte leiders en met de nodige bezuinigingen weten wij zeker, dat wij samen ernaar gaan en kunnen werken om ons gezegend land tot bloei en tot grotere hoogte te brengen!

Roy Harpal
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March