Douanekoers behoorlijk omlaag gegaan
25 Oct 2016, 11:59
foto
De douanekoers is per 24 oktober flink omlaag gegaan.


De douanekoers is per maandag flink omlaag gegaan. De verkoopprijs van de US dollar is SRD 6,95 en de euro SRD 7,58. De douanekoers voor de US$ is in vergelijking met twee weken geleden met 46 cent en de euro met 63 cent omlaag gegaan.

Op 27 september was de douanekoers voor de US$ SRD 7,82 en SRD 8,81 voor de euro. Daarvoor was de douanekoers SRD 4,04 voor de US dollar. Nadat de koers vrijgelaten werd, werd door de regering besloten dat de douanekoers ook om de twee weken bijgesteld zou worden. Op 12 oktober is de douanekoers verder aangepast. De verkoopkoers van de US dollar was gesteld op SRD 7,41 en voor de euro SRD 8,21. Nu is deze verder verlaagd.

De bijstelling naar beneden van de douanekoers heeft te maken met de daling van de wisselkoers. Nu de douanekoers omlaag is gegaan, moeten de goederen in de winkels ook dalen. Door de scherpe concurrentie wordt verwacht dat de prijzen omlaag zullen gaan. Consumenten vergelijken prijzen in verschillende winkels voor er grote inkopen worden gedaan.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April