Celos en SBB gaan samen voor duurzaam bosgebruik
21 Oct 2016, 17:33
foto
Hesdy Esajas van SBB en Celos-directeur Inez Demon hebben de intentieverklaring getekend. (Foto: Celos)


Duurzaam gebruik van het Surinaamse bos kan alleen als rationeel advies op dit vlak is gebaseerd op uitgebalanceerd wetenschappelijk onderzoek dat gerichte informatie en data verschaft. Met deze gedachte voor ogen zijn het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (Celos) en de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) een samenwerking aangegaan.

De samenwerking richt zich op visievorming over duurzaam bosbeheer in het land, informatie uitwisseling en capaciteitsopbouw om de activiteiten op structurele wijze te stroomlijnen en kansen te identificeren. Beide stichtingen zullen ook werken aan capaciteitsversterking en bevordering van de informatie en data uitwisseling voor duurzaam bosbeheer, -onderzoek en –inventarisatie.

Voor de productie van nieuwe kennis en verdere ontwikkeling van wat al bekend is voor deze sector, zullen Celos en SBB gezamenlijk onderzoeksprojecten formuleren en uitvoeren. Er is binnen de samenwerking ook plaats ingeruimd voor wetenschappelijke vorming van studenten. Celos-directeur Inez Demon is ervan overtuigd dat ontwikkeling van de bossector wezenlijk kan bijdragen aan de verdere diversificatie van de economie als dit op een duurzame manier gebeurd.

Ook Hesdy Esajas, voorzitter van het SBB-bestuur, is enthousiast over de intentieverklaring die beide stichtingen hebben getekend. Hij vindt dat gezonde partnerschappen noodzakelijk zijn. Hij vindt het belangrijk dat adequate formulering, uitvoering en monitoring van bosgerelateerde plannen en regelgeving mede op basis van wetenschappelijk onderzoek moeten worden gedaan.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April