Reactie WOVS op bericht Consumentenkring
18 Oct 2016, 19:42
foto


De Consumentenkring is uitgekomen met een 'bericht waarin gesteld wordt dat de winkeliers en de handel misbruik maken van de situatie. Verondersteld mag worden dat de Consumentenkring de economische situatie bedoelt.
De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) als vertegenwoordiger van het leeuwendeel der winkeliers wil de Consumentenkring in de materie van de kleinhandel wegwijs maken.
De kleinhandel cq de winkeliers is een bepaalde winstmarge toebedeeld. De ECD controleert scherp dat de winkelier zich hieraan houdt.

Bij de controle van de ECD gaat men uit van de laatste bonnen van de inkoop bij de groothandel of producent. Daar de producten de afgelopen tijd door de steeds stijgende wisselkoers duurder werden bij de groothandel, gebeurde het vaak dat de winkelier een bepaald product duurder moest inkopen dan zijn verkoopprijs van de keer daarvoor.
Opgemerkt dient te worden dat uit de winsten die de winkelier maakt, zijn exploitatie kosten gedekt moeten worden, waaronder voor de meeste winkeliers de huur van het pand in harde valuta.

Ook heeft de nieuwe generatie winkeliers en die is er heel veel, schulden gemaakt om hier een winkel op te zetten. Deze schulden moeten met rente worden afgelost en zijn ook in harde valuta.
Veel winkeliers leven in angst en wel om:
- het hoofd niet meer boven water te kunnen houden met als gevolg winkelsluiting en zonder inkomen komen te zitten.
- de mogelijkheid van gewelddadige berovingen
- teruggaan naar het land van herkomst meestal China waar maximaal twee kinderen uit het gezin zich kunnen vestigen. Voor hen is het hier in armoede leven of enkele kinderen achterlaten en hen nooit meer terugzien
De WOVS heeft veel contact met haar leden en tracht hen zo goed als mogelijk in het gareel te houden.


Gretl Wolfram,
voorzitter WOVS
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April