The beggar who sold the love for his children to a pimp
30 Sep 2016, 08:16
foto


Bij het stichten van een gezin is de kinderwens, feitelijk een vanzelfsprekende zaak. Niet alleen de partners, die 'vol passie werken aan het leggen van de basis' kijken graag uit naar het moment van het in vervulling gaan, maar ook de ouders van de partners zijn toegespitst op dat moment. Het is een prachtig en voor eeuwig in het geheugen vastgelegd moment als alles naar wens verloopt. Maar realiseren wij ons wel welke verantwoordelijkheid gepaard gaat met het ter wereld brengen van een baby. Een ziel in een klein lichaam die helemaal afhankelijk is van mensen om zich heen. Realiseren wij ons wel dat het niet gaat om een pop zonder emoties of gevoel, maar om een wezen met emoties en gevoel welke op de koop toe voor een lange periode afhankelijk van ons is.

De uitbreiding van ons gezin en onze bevolking vergt het nodige verantwoordelijkheidsbesef en de nodige actie ter waarborging van een gelukzalig, veilig en leefbaar levenspad voor ons nageslacht. Onze kinderen hebben er niet om gevraagd om ter wereld te komen, maar vanwege onze besluiten en activiteiten zijn zij ter wereld gebracht, waardoor wij verantwoordelijk zijn voor hun wel en wee. Dientengevolge zijn wij verplicht de basis te leggen voor een te koesteren levenspad en moeten wij er niet voor schromen om acties te ondernemen ter bescherming van deze afhankelijke wezens. Vanwege hun afhankelijkheid en ons besluit om hen ter wereld te brengen, moeten wij niet bang zijn om zelfs ons leven op het spel te zetten om hen de rechtens toekomende bescherming te bieden. Geen kogel of wapen zal ons moeten weerhouden om onze verantwoordelijkheid naar ons nageslacht toe, na te komen. 'Manmoedigheid door innerlijke kracht' zal uw motto moeten zijn welke u de prikkel moet geven om te allen tijde ten strijde te trekken tegen onrecht, ter garantie van een gelukzalige, veilige en leefbare toekomst voor onze Surinaamse kinderen.

Het is godsgruwelijk waardeloos om toe te staan en passief te blijven toekijken hoe een verderfelijk levenspad voor ons nageslacht wordt opengesteld. Hoe kunnen wij het in ons hoofd halen om ten faveure van een persoon, dan wel om een handjevol laagwaardige karakters, ons nageslacht zijn toekomst de grond in te boren of te wel hen voor de leeuwen te werpen. Bent u er zich van bewust dat ons land thans de dringende behoefte heeft aan een waardige regeringsleider en er geen ruimte is voor een mislukte clown uit een treurspel? Heeft u er vrede mee dat onze kinderen, in de periode dat zij moeten spelen en plezier moeten hebben, knippa‘s in de felle zon verkopen; of in de periode dat zij nog van hun 'slaaprust' moeten genieten, in het donker kranten verkopen of groente naar de markt helpen sjouwen? Stemt het u gelukkig dat uw kroost geen degelijke schoolopleiding zal kunnen volgen en gedoemd is een armoedig en zwaar bestaan te leiden als gevolg van gevoerd wanbeleid en corruptie door moordenaars, drugbaronnen, staatsboeven en moraalschenners? Heeft u het recht om met het waardige begrip “ouder” te worden aangesproken?

Drs. Frits Lalay


P.s. “Can you be compared to a beggar who sold the heavenly love, which he should have for his children, to a pimp? Should you be surprised if your children curse you for disrespecting your ability and leaving them in indignity? Did you really drop your dignity and responsibility, just because of a bullet and a baton?”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April