Stichting 12.12.12 gedenkt scholieren
31 Aug 2016, 20:33
foto
Onderwijsinspecteur Roy Katisa overhandigt een schooltas met inhoud aan een scholier, terwijl Ben Olivieira toekijkt.


Honderd scholieren hebben dinsdagmiddag een schoolpakket ter waarde van SRD 100 gehad. Ruben Olivieira, oom Ben, voorzitter van Stichting 12.12.12 is een gelukkige man. Hij woont amper drie jaren in het district en doet wat hij kan tegen de verpaupering die hij ziet.

Oom Ben is blij dat God hem gezegend heeft met een vermogen en hij als christen 10% van zijn vermogen deelt met minder bedeelden. Hij zegt dat kinderen recht hebben op onderwijs en het niet aan de kinderen is gelegen dat hun ouders onvermogend en niet in staat zijn om hen de nodige handvatten te reiken om onderwijs te volgen.
Hij vindt dat veel Nickerianen het goed hebben en zij eventueel door samenbundelen iets voor deze groep kunnen betekenen. “Als de vermogenden in Nickerie het samen zouden doen, zouden zij meer schoolkinderen kunnen hebben en zo de jongeren stimuleren om hun beste beentje voort te zetten.”

Oom Ben doet al tien jaren aan sociaal en liefdadigheidswerk. Eerder heeft hij het gedaan via andere organisaties, maar vijf jaar terug is hij daarmee gestopt. Hij vertelt dat de organisaties liefdadigheid als een werk hebben genomen en zeker de helft van de middelen voor zichzelf houden. “De mensen die de middelen vrijmaken krijgen geen financieel verslag wat er is gedaan met het geld.” Oom Ben doet nu alles zelf en is er van gegarandeerd dat zijn gelden voor 100% gaan naar de behoeftigen. Stichting 12.12.12 is vernoemd naar de dag van haar oprichting.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April