Grassalco schenkt vijf beademingsapparaten aan AZP
26 Aug 2016, 22:50
foto
Grassalco heeft vijf beademingsapparaten geschonken aan AZP. (Foto's: René Gompers)


NV Grassalco heeft vijf nieuwe beademingsapparaten geschonken aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Met deze geste wordt een deel van het twintig jaar oude apparatuur op de Intensive Care Unit (ICU) vervangen. Het ziekenhuis is erg blij met de gift en hoopt dat, gezien de precaire situatie, meer bedrijven het voorbeeld van Grassalco opvolgen. “U doneert immers niet alleen aan het AZP, u doneert aan het Surinaamse volk”, merkt AZP-directeur Antoine Brahim op.

De vijf apparaten kosten samen US$ 68.000. De donatie is tot stand gekomen door inzet van de ministers Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Patrick Pengel van Volksgezondheid. De vijf apparaten zijn al actief op de afdeling. De ICU van AZP telt vijftien bedden. Er zijn momenteel tenminste net zoveel nieuwe beademingsapparaten nodig geeft Navin Ramdhani, leidinggevende van de afdeling aan. Hij deelt mee dat de afdeling uitgebreid zal worden met 20 bedden. De behoefte aan topzorg neemt toe. “We gaan voor nog 5 apparaten. We zullen blijven zoeken naar sponsoren. We gaan er alles aan doen om de topzorg te garanderen.”

Toen het verzoek binnenkwam bij Grassalco is er niet geaarzeld om te helpen, deelt Sergio Akiemboto, president-directeur van het bedrijf mee. “We staan er niet vaak bij stil. Pas wanneer het dichtbij is, ervaren we hoe kostbaar en dierbaar het leven van een ander is.” Hij moedigt het bedrijfsleven aan om de gezondheidszorg bij te staan. “We hebben geen keus, omdat deze instellingen vanwege hun werk de backbone van de gemeenschap vormen. Ze mogen niet verloren gaan.” Akiemboto is begaan met het lot van het ziekenhuis. “U mag weten dat u altijd op de steun van Grassalco kunt rekenen,” zegt Akiemboto aan Brahim. “Natuurlijk zullen we afhankelijk van onze financiële positie uw verzoek in overweging nemen en aangeven in welke vorm wij kunnen ondersteunen.”

René Gompers
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April