Correcties via initiatiefwet 'Beëindiging lidmaatschap DNA'
25 Aug 2016, 00:01
foto
Assembleelid Amzad Abdoel


De wet 'Beëindiging van het lidmaatschap van DNA' van 17 augustus wordt via een initiatiefvoorstel gewijzigd. Het gaat om enkele minieme wetstechnische wijzigingen, antwoordt mede-initiatiefnemer Amzad Abdoel op een vraag van Starnieuws. Hij voert aan dat met een nieuwe initiatiefwet om de kleine correcties aan te brengen, de president ook de mogelijkheid krijgt om de Staatsraad te horen. Dat was eerder niet gebeurd.

De initiatiefnemers gaan ervan uit dat in een korte tijd de kleine correcties technisch behandeld kunnen worden. Het is volgens Abdoel ook mogelijk om de wet die intussen is afgekondigd via een 'verbeterblad' te corrigeren. "Echter hebben wij gekozen om de wijzigingen via een initiatiefwet aan te brengen," zegt Abdoel.

In de memorie van toelichting wordt aangegeven dat het gaat om op enkele plaatsen een onjuiste verwijzing. Ook moest een begripsbepaling worden vereenvoudigd. De initiatiefnemers zijn verder Jennifer Simons, Stephen Tsang, Rossellie Cotino en Melvin Bouva. Donderdagmorgen wordt in een huishoudelijke vergadering de commissie van rapporteurs benoemd.

Deze initiatiefwet heeft de vorige week behoorlijk wat stof doen opwaaien. Vonnissen die reeds uitgesproken zijn om Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan terug te roepen, worden door deze wet tenietgedaan. Ook deurwaardersexploots zijn niet rechtsgeldig. De vraag is hoe de rechter om zal gaan met deze nieuwe wet. Later op de dag zal de zaak aanhangig gemaakt door VHP, PL en NPS, tegen Assembleevoorzitter Simons, Sapoen en Chitan worden behandeld.

U kunt de initiatiefwet waarin de wijzigingen zijn opgenomen, hier downloaden.
pdf-icon.gif initiatiefvoorstel_terugroepwet_(gewijzigde).pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April