Vonnissen CHS en Staat tegen politieke partijen
30 Jul 2016, 20:23
foto


De vonnissen in de zaak die het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en de Staat Suriname aanhangig hebben gemaakt tegen VHP, PL en NPS zijn op schrift beschikbaar. De veiling die donderdag gehouden zou worden, werd afgeblazen omdat voldoende aangetoond werd dat de spullen die bij opbod verkocht zouden worden, niet het CHS maar de Staat toebehoren.

Rechter Robert Praag heeft het executoriaal beslag per direct opgeheven op de roerende goederen. Advocaat van de Staat, Nailah van Dijk, had gevraagd om de beslaglegging op gelden van CHS op de bankinstellingen ook op te heffen. De verzochte opheffing van de beslagen onder derden, met name onder bankinstellingen is afgewezen.

De veiling van de kantoorspullen is afgewezen omdat voldoende is aangetoond dat deze op de inventarislijst van het ministerie van Binnenlandse Zaken voorkomen. Er werden stukken overgelegd van onder andere de handelszaak waar de spullen gekocht zijn, cheque-nummers, reçu's, bestelbonnen. De goederen zijn overigens bestemd voor de openbare dienst. Deze spullen die geveild zouden worden, zijn noodzakelijk om de openbare dienst te kunnen laten functioneren.

U kunt de vonnissen hier downloaden.
pdf-icon.gif Vonnis_CHS-politieke_partijen.pdf     pdf-icon.gif Vonnis_Staat-politieke_partijen.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April