241 Coronianen krijgen grondpapieren uitgereikt
30 Jul 2016, 00:34
foto
Coronianen nemen hun grondpapieren in ontvangst. (Foto's: RGB Voorlichting)


241 Coronianen hebben vrijdag een grondbeschikking ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Assembleelid Remy Tarnadi zei dat sinds 2014 de bewindsman 686 beschikkingen heeft uitgereikt in dit district. Coronie heeft nog steeds te maken met een achterstand van ongeveer 400 grondaanvragen.

Relyveld beloofde dat hij dit jaar nog zeker twee keren het district zal aandoen om de achterstand in te lopen. De laatste keer dat de minister in Coronie was voor uitreikingen van grondbeschikkingen, was op 19 mei 2015. Volgens Tarnadi heeft de minister baanbrekend werk verricht met gronduitgifte. Ook districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh was aanwezig bij de uitreiking. Hij drukte net als de volksvertegenwoordiger de Coronianen op het hart om te voldoen aan de in de beschikking gestelde voorwaarden.

Tarnadi gaf aan dat er reeds 401 bereidverklaringen waren uitgegeven aan de bewoners van Coronie in het verkavelingsproject Mary’s Hope, maar dat een deel daarvan is vervallen. Niet iedereen heeft voldaan aan de beschikkingsvoorwaarden. Hij gaf een uitgebreid overzicht van hoeveel aanvragen er waren, hoeveel er aanvaard waren en hoeveel zijn vervallen.

Minister Relyveld zei dat de uitreiking van de grondbrieven geen politiek karakter draagt, maar dat het een plicht is van de regering om elke Surinamer die recht heeft op een stuk grond, daarvan te voorzien. Hij drukte de mensen op het hart om ervoor te zorgen dat tijdig alle stappen ondernomen worden, waardoor de papieren niet vervallen. Anders is alle moeite voor niets geweest. De Coronianen beloofden werk te zullen maken om alles op tijd in orde te hebben. Zij zijn ingenomen met de grondpapieren, meldt de afdeling Voorlichting van RGB.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April