Carpha-training voor gezondheidswerkers afgesloten
28 Jul 2016, 21:57
foto
Deelnemers aan de Carpha-training. (Foto: Volksgezondheid)


Medewerkers van 10 laboratoria en vier ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid hebben meegedaan aan de driedaagse ME (monitoring en evaluatie) training van de Caribbean Public Health Agency (Carpha). De cursus, die vandaag is afgesloten, is voor het eerst in Suriname verzorgd.

De training was bedoeld ter scholing van professionals die betrokken zijn bij het plannen en uitvoeren van gezondheidsprogramma’s en degenen die belast zijn met het verzamelen en gebruiken van data voor de besluitvorming. De deelnemers krijgen meer kennis en inzicht in de fundamentele principes van monitoring en evaluatie, zodat ze in staat zijn deze toe te passen in hun werk. Dit zal moeten leiden tot grotere efficiëntie en effectiviteit bij het uitvoeren van gezondheidsprogramma's, zegt het ministerie van Volksgezondheid.

Het ministerie heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het versterken van de M&E capaciteit en staat aan het begin van het nieuwe strategisch plan voor het laboratorium. Deze training is volledig georganiseerd door de Carpha. De participanten zullen de opgedane kennis toepassen op het ministerie en participerende laboratoria, maar ook voor het ontwikkelen van M&E plannen en het beheren van data.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March