Registratieformulier huiselijk geweld in de maak
23 Jul 2016, 13:43
foto
Aanwezigen bij de bijeenkomst ter discussie van het conceptformulier huiselijk geweld. (Foto: Juspol)


Een groep stakeholders heeft afgelopen week in het Lallarookhgebouw het concept registratieformulier huiselijk geweld besproken. De bijeenkomst is georganiseerd door het bureau Vrouwen- en Kinderbeleid van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Het bureau werkt bij de bestrijding van huiselijk geweld samen met de United Nations Population Fund (UNFPA).

De discussie over het concept van het standaard registratieformulier huiselijk geweld moet leiden tot een unaniem besluit voor het aanbieden hiervan aan de minister van Justitie en Politie. De waarnemend directeur van Juspol, Humphrey Tjin Liep Shie, heeft de opening verricht.

Een vertegenwoordiger van de UNFPA sprak in een korte inleiding over het belang van dataverzameling en de consultant die het project uitvoert ging in op het concept van het registratieformulier. Hierna hebben de participanten aan deze meeting in twee werkgroepen het ontwerp bediscussieerd en aan het einde per groep hun bevindingen gepresenteerd, meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April