Politie treft maatregelen om criminaliteit in te dammen
14 Jul 2016, 12:34
foto


Het Korps Politie Suriname kondigt een aantal drastische maatregelen aan om de veiligheid van de samenleving te waarborgen. Dit naar aanleiding van de verruwing van de criminaliteit. Een van de veiligheidsmaatregelen is het opvoeren van de controle van voertuigen op de openbare weg. De politie zal de handhaving van de verkeerswetgeving opvoeren. Er zal heel streng gelet worden op het toegestane percentage van getinte ruiten.

In artikel 32c de leden 1 en 2 van het Rijbesluit is het verboden met een motorrijtuig over de weg te rijden, waarvan de voor-, zij- en achterruiten een lagere percentages zichtbare licht doorlaten dan respectievelijk 75%, 70% en 35%. Het percentage zal worden vastgesteld middels een meetinstrument.

Bestuurders die om medische dan wel andere redenen toestemming hebben om met getinte ruiten buiten de wettelijke toegestane percentage te rijden, dienen in het bezit te zijn van een ontheffing verleend voor dat voertuig, afgegeven door de minister van Justitie en Politie. De bestuurder moet te allen tijde met de ontheffing rijden en deze bij controle overhandigen aan de opsporingsambtenaar, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April