Gajadien ziet alsnog doorrekenen plan regering tegemoet
23 Jun 2016, 07:51
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt het niet in de haak dat het Stabilisatie- en Herstelplan 2016-2018 behandeld wordt, terwijl de doorrekening van de maatregelen niet heeft plaatsgevonden. Gajadien meent dat het van belang is te weten "waar we naar toe gaan met de wisselkoers, maar ook onze werkgelegenheid, de opvang van sociaal zwakkeren in de samenleving, de productieverhoging, de prijspeil, de rentevoet, de betalingsachterstanden etc".

Deze indicatoren van de richting van de economie zou in het plan duidelijk moeten zijn, stelde Gajadien. Je kan geen overheidslening uitdrukken tegen het Bruto Binnenlands Product, dat over twee jaren 40% zal zijn, terwijl de feitelijke schuld, welke afgelost moet worden veel hoger is. Het Assembleelid wees er op dat voor de berekening nog koersen gehanteerd worden van SRD 3,35 per december 2014 of SRD 4,20 per december 2015. De koersen zijn inmiddels twee maal meer.

Monetaire maatregelen als veiling van schatkistpapier tegen rente van 18-23% werken contraproductief, volgens het Assembleelid. Hij haalde aan dat het niet hebben van een deposito beschermingssysteem om te werken aan een lage kasreserve bijvoorbeeld, houdt de ontwikkeling van de binnenlandse kapitaalmarkt tegen. Deze factoren zorgen niet dat de productie zich kan ontwikkelen, stelde Gajadien. Hij hoopt op concrete antwoorden van de regering. Het Assembleelid voerde aan dat op bepaalde vragen over de stand van de financiële zaken er niet wordt geantwoord. Vandaag wordt het Stabilisatie- en Herstelplan verder behandeld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April