Verdachte: Tob en Struiken hadden leiding beroving
23 Jun 2016, 09:32
foto


Op de rechtszitting van woensdag heeft kantonrechter Rewita Chatterpal de medeverdachte Anthony C. (55) gehoord in de Meribazaak. Hij wordt samen met Errol S. (41), Ruben S. (39) en Romano Meriba (32) verdacht van het beroven van een ondernemer op 9 november vorig jaar.

Tijdens een beschieting met politie-eenheden zijn de medeverdachten Melvin Tob en Siegmund Struiken om het leven gekomen. Anthony C. verklaarde dat zij instructies kregen van Tob en Struiken.
De verdachte beweerde dat hij op die bewuste dag samen met Errol S., Tob en Struiken in het voertuig zat. De auto werd door Errol S. bestuurd en Struiken zat naast hem. Hij zat met Tob op de achterzitting. De wapens behoorden aan Tob en Struiken toe. Hij en Errol S. hadden geen wapens bij zich. Tob en Struiken zouden aan Errol S. gezegd hebben om het voertuig niet te verlaten, terwijl de politie al daar was. Tob en Struiken hadden volgens de verdachte de leiding.

Anthony C. vermoedt dat Tob op een gegeven moment heeft geschoten op Errol S. De politie kwam frontaal op het voertuig af, waardoor de verdachte niet in zijn achterhoofd geraakt kon worden. Wel gaf de verdachte aan dat alles heel snel gebeurde en dat heel wat schoten gelost werden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April