Argentinië heeft geen kind aan Venezuela
18 Jun 2016, 23:12
Gonzalo Higuain heeft maar liefst twee doelpunten gescoord tegen Venezuela. (Beeld: SCCN)

Argentinië heeft het treffen tegen Venezuela met 4-1 gewonnen en zich geplaatst voor de halve finales van de jubileumeditie van de Copa America. Het goed opgekomen publiek in het Gillete Stadium te Foxborough, Massachusetts was getuige van de Argentijnse dominantie. Na een 2-0 ruststand, stond er na 90 minuten 4-1 op het scorebord. In de halve finales zal de winnaar van het treffen tussen Mexico en Chili, de tegenstander zijn van de Argentijnen.

Argentinië domineerde het spel van begin tot eind en kwam nooit in gevaar. Lionel Messi bracht Gonzalo Higuain reeds in de 8e minuut in stelling. Higuain maakte geen fout, trapte de bal in één keer door en opende de score: 1-0. Twintig minuten later verdubbelde Higuain de score: 2-0. Venezuela kreeg nog de mogelijkheid om vanaf de witte stip de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Sergio Romero hield zijn doel schoon. Hij stopte met gemak de bal van Luis Seijas in de 44e minuut.

Na de rust bleef Argentinië de toon aangeven, maar het duurde tot de 60e minuut voordat Lionel Messi de marge verruimde: 3-0. Hierna werd de Argentijnse achterhoede nogal nonchalant, waardoor Salomon Rondon van Venezuela met een fraaie kopbal zijn land weer even in de strijd bracht in de 70e minuut: 3-1. De Venezolaanse euforie was van zeer korte duur, want een minuut later deed Erik Lamela de wedstrijd op aangeven van Messi, op slot: 4-1. De score had zelfs hoger kunnen liggen, ware het niet dat de ingevallen Sergio Aguero keer op keer verkeerde beslissingen nam.