Actie Comité wil verhoging bustarief naar SRD 2,80
30 May 2016, 03:45
foto
Suraj Sahadew-Lall, trekker Actie Comité Belangen Behartiging Particuliere Lijn Bushouders.


Het Actie Comité Belangen Behartiging Particuliere Lijn Bushouders heeft uitgerekend dat de tarieven voor stadsritten van SRD 1,25 wordt verhoogd naar SRD 2,80. Dit met behoud van de brandstofcompensatie. Suraj Sahadew-Lall, trekker van het Actie Comité zegt aan Starnieuws dat de tarieven negen jaar niet zijn aangepast, terwijl de kosten meer dan verdubbeld zijn.

Sahadew-Lall geeft aan dat de brandstofcompensatie ook met spoed moet worden uitbetaald. Het gaat om een achterstand van vijf maanden. Het Actie Comité dat vindt dat het bestuur van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie te lang talmt. Aan de regering wordt een ultimatum van twee weken gesteld om de achterstanden in te lopen. Indien dit niet gebeurt, zullen er landelijke prikacties worden gehouden.

"Bushouders hebben ook gezinnen en financiële verplichtingen, waaronder vervanging en onderhoud van de bussen. Vanwege de jarenlange achterstand moet er ook een mogelijkheid zijn voor bushouders om makkelijk aan een banklening te komen voor efficiënte investeringen, wat op middellang termijn bewerkstelligd kan worden,' meent Sahadew-Lall. Er is ook kritiek op de dienstverlening vanuit de afdeling Dienst Openbaar Vervoer. Er moet te lang gewacht worden op vervanging van vervallen vergunningen. Het Actie Comité wil ook dat zware controles doorgevoerd worden op illegale bussen die op diverse routes rijden.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March