VHP roept op tot eenheid om kracht op te voeren
29 May 2016, 06:14
foto
De VHP heeft zaterdag een druk bezochte vergadering gehouden in Nickerie.


Nak panya-beleid, nietsnutten, boeven, tjaphraha’s (vernietigers), productie vernietigende regering, zijn allemaal woorden die VHP-ressortraadslid Sanjay Ramsamoedj heeft gebruikt om regering Bouterse en haar beleid aan te duiden. Volgens hem is Nickerie extra getroffen door de ellende van de huidige economische situatie.

Ramsamoedj heeft zaterdagavond gesproken tijdens de informatievergadering van de VHP in Nickerie. “Ik zie dagelijks de ellende, de ellende van een vader die moet kiezen tussen zijn kinderen naar school sturen en het betalen van schulden. Ik zie de ellende als de mensen hun water- en stroomrekeningen krijgen.” Hij zegt dat “we officieel bedelaars zijn geworden. Bedelen is de nieuwe trend geworden.” Maar voegt hij er direct aan toe, “Nickerianen willen niet bedelen, we willen werken, we willen een toekomstperspectief.” Hij vindt dat alleen de VHP de samenleving uit “deze pinarie” kan halen.

Parlementariër William Waidoe die namens Pertjajah Luhur op de vergadering was, vindt dat het vormen van eenheid nu het belangrijkste is. “Er zullen mensen zijn die jullie willen verdelen. Dat is al gebeurd onder het bedrijfsleven en de vakbeweging.” Hij stelt dat “wij als jongeren moeten opstaan en zeggen tot hier en niet verder.” Zich richtend tot de vrouwen zegt het assembleelid: “Moeders jullie zijn onze ministers van Financien, wij voelen dat het niet goed gaat. Heb geloof in de oppositie.” Waidoe: “Hor’ krakti om deze ratten naar huis te sturen.

VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien heeft de aanwezigen voorgehouden dat er nu een ommekeer moet komen in de situatie. “Wij gaan er voor zorgen dat die verandering komt.” Ook hij heeft opgeroepen tot eenheid en gezegd dat de VHP sterker gaat worden. “Un bundru kon na wan. Jullie zijn massaal opgekomen om te bewijzen dat we verandering gaan brengen. En die verandering gaan we ook brengen.”
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April