300 Nickerianen ontvangen grondpapieren
27 May 2016, 04:14
foto
Deze vrouw uit Nickerie heeft vijftig jaar gewacht op de toewijzingsbeschikking. (Foto's: RGB)


Ruim driehonderd Nickerianen hebben donderdag hun toewijzingsbeschikking ontvangen. Ook een deel van de mensen van Back Pro behoort tot de gelukkigen. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) belooft dat de groep van Back Pro die nog niet aan de beurt is gekomen, binnen drie maanden geholpen zal worden.


Een bejaarde vrouw die vijftig jaar heeft gewacht op de titel op de grond, liet de emoties de vrije loop. Zij is de minister en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh dankbaar voor het in orde maken van de papieren.

Belanghebbenden van Back Pro waren niet zeker of het project voortgang zou vinden. Er waren kanttekeningen geplaatst op het project. Deze kwestie is ook aan de orde geweest in De Nationale Assemblee. Volgens diverse personen zou de grond niet geschikt zijn voor de bouw van woningen. De bewindsman stelde dat er onderzoek is verricht voordat het besluit werd genomen om de gronden uit te geven.

Minister Relyveld drukte de nieuwe perceeleigenaren op het hart om hun beschikking zo snel als mogelijk in te laten inschrijven in het register van MI-GLIS. Hij vroeg de mensen om niet te speculeren met de gronden. “No ser a gron”. Wettelijk is het ook niet toegestaan om de verkregen gronden binnen twee jaren te verkopen. Volgens hem zijn er veiligheidskleppen ingebouwd en zullen de namen achterhaald worden bij een nieuwe aanvraag. Deze komen dan niet meer in aanmerking. Deze voorzorgsmaatregelen dienen ter motivatie van de belanghebbenden om te bouwen op hun verkregen perceel.
De NDP-Assembleeleden Rachied Doekhie en Guilliano Snip vroegen de mensen om de laatste handelingen te plegen, zodat alle gedane moeite niet teniet gedaan wordt. Volgens Doekhie zullen op korte termijn ook in Wageningen beschikkingen uitgereikt worden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April