Blog: Falend beleid en inspirerende jeugd
27 May 2016, 10:44
foto


Wie hier nu nog de crisis niet ervaart, is niet hier! De frustraties lopen heel hoog op en dat maakt het steeds moeilijker nog voorstanders te vinden van deze regering. Interessante clusters van verzet vormen zich tegen het gevoerde beleid of beter gezegd tegen het ontbreken van samenhang in het beleid. En ondanks alle reden die bestaat tot somberheid, is het gewenst om vooral positief en optimistisch te blijven. Omdat lichtpuntjes en oplossingen vaak dichterbij zijn dan het lijkt. Ik laat me daarbij leiden door een quote die opdook ergens op het internet. “Sometimes you hit a point where you either change or self-destruct’ een quote die deze regering wel op het lijf geschreven lijkt. Zoveel sectoren die de noodklok luiden en geen of onvoldoende response krijgen, doet wel denken aan zelfdestructie vanuit het kabinet. Puin ruimen en herstellen wat mis ging is zeker geen leuke klus, maar er rest ons binnenkort weinig anders.

Met alle oproepen om transparantie van bestuur kan je niet anders dan concluderen dat het pure onwil van deze regering is om het over een andere boeg te gooien. Dat is heel jammer; de consequenties van verspilling, ongestrafte corruptie en schijnbaar ongecoördineerd crisismanagement, komen bovenop fors gedaalde inkomsten van de staat. En dialoog kan nooit betekenen dat gesprekspartners niet af kunnen gaan op wat aan de gesprekstafel wordt aangegeven. De belangrijkste aanjager van koersstijgingen lijkt dan ook een gebrek aan vertrouwen. Het zal van ons allen, voorstander van deze regering of niet, forse offers vragen voor er weer sprake is van een stabiele economie en ingelopen schulden.

Over politiek en regeringsbeleid beloof ik niet meer te bloggen tot betere tijden. En die betere tijden gaan komen; daar durf ik op wedden!
Tot die tijd blog ik over onderwerpen die inspireren, prikkelen en hoop geven. Die onderwerpen en positieve ontwikkelingen zijn er gelukkig ook voldoende. Activiteiten op bijvoorbeeld kunst- en culinair gebied laten zien dat jonge opkomende generaties van podiumkunstenaars en ook aankomende professionals op culinair gebied door samenwerken tot indrukwekkende prestaties komen. In één week heb ik twee geheel verschillende events bijgewoond waar jonge Surinamers prestaties leverden die een gevoel van trots opriepen. De productie waarin een ode wordt gebracht aan het Doe theater brengt niet alleen een ode aan theater van weleer, maar herinnert ons er vooral aan hoe talentvol onze jongeren zijn. Hetzelfde gevoel van trots overviel mij bij een culinaire proeverij van op vertrek staande jonge koks. Lichtjes in hun ogen en zweetdruppels op het voorhoofd, maar vooral trots op hun vak en de complimentjes welke zij ontvingen.

Van pindasoep in visbouillon of manja in choco mousse of krokante pannenkoekjes met overheerlijke vulling, de toewijding en het enthousiasme dat straalde er van af. Met datzelfde enthousiasme en toewijding zijn enkele Surinaamse topsporters bezig zich voor te bereiden op de Olympische spelen in Rio. Jonge Surinamers op verschillende plekken en uit alle milieus die geloven in wat zij kunnen en bereid zijn daar offers voor te brengen. Go Renzo, Fierme, Kevin, Dominique, Santosh en alle andere jongeren die door hun inzet en gedrevenheid een grote inspiratiebron vormen voor jong en oud!

Helyante Mac-Donald

www.CrossedLinesadvisory.sr/blog

CrossedLines Advisory Services Suriname is de naam waaronder Helyante L. Mac-Donald actief is als managementconsultant en trainer met dienstverlening op het snijvlak van Organisatieinrichting, Businessplanning en Marketing.
Schrijven doet zij om te reflecteren op wat zij ziet en ervaart vanuit een hele brede interesse. Met deze maandelijkse blog wenst zij bij te dragen aan discussies over onderwerpen binnen onze eigen Surinaamse realiteit.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April