Een gedoe omtrent de OIC
23 May 2016, 04:32
foto


De organisation of islamic cooperation (OIC) maakt van Suriname geen moslim land. Simpelweg, omdat het OIC handvest niet de Shahada bevat. De Shahada oftewel testament/getuigenis, gaat als volgt; “Er is geen God behalve Allah en Mohamed is zijn Profeet.” Maar het OIC handvest en Suriname zijn lidmaatschap zet ons zeker in een grijs gebied. Suriname is al 20 jaar lid van de OIC, de islamitische reactie op een Neo-kolonistische en eurocentrische VN.

Suriname met zijn westerse cultuur weet weinig over de OIC en haar vele vertakkingen, waarvan de IsDB eentje is. Dat Suriname lid is van de OIC is niet door het toedoen van de 80.000 moslims (14% van de bevolking). Deze waren en zijn grotendeels buiten beschouwing gehouden door de regerende NDP regering in 1997 en nu. Suriname is voor het grootste deel van zijn bestaan een christelijk land geweest onder het koloniaal gezag van westerse/christelijke mogendheden. Slavernij dus. De meeste christenen in Suriname hebben hun godsdienst geërfd tijdens deze vreselijke periode. 30% van alle Afrikanen die is ontvoerd door het christelijke westen was moslim. De islamitische identiteit in Suriname is even oud en meer divers dan dat van het christendom. Een feit dat dhr. Misiekaba en Dhr.Breeveld is ontgaan. De kritiek van beide heren op het gevaar dat Suriname 'islamitisch' wordt, is buitengewoon beledigend. Alsof Islamitisch iets negatiefs zou zijn.

Dhr. Misiekaba zijn meest bekende woorden zijn dat de NDP/Bouterse van Suriname net als Dubai gaat maken. Dat Dubai 76% moslim is, de Sharia (islamitisch wetgeving) toepast en oorspronkelijk lid is van OIC en de IsDB zal voor hem zeer schokkend zijn. Hierin vinden we ook de hypocriete mentaliteit van sommige parlementariërs. Ze willen islamitisch geld maar niet de islam of moslims. De 1.7 miljard renteloze lening is 'Halal' geld afkomstig van de Ummah. Belastinggeld van bijna 2 miljard moslims. Het grootste deel van het bedrag van 1.7 miljard zal direct of indirect ten goede komen van niet-moslims. Het gaat worden beheerd door niet-moslims en ook worden uitgegeven aan niet-moslims. Er is geen enkel andere religie in de wereld die de rekening zou betalen voor een ander. Daarom zijn we ook trots om moslim te zijn en dat Suriname lid is van de OIC en de IsDB.

De OIC in complete tegenstelling tot het IMF bemoeit zich niet met interne politiek en bestuurskundige aangelegenheden. Ze zien onze armoede niet als de vruchtbare grond voor een 'stabiele' kapitalistische toekomst. Misschien als dhr. Misiekaba en dhr. Breeveld kritischer zouden zijn over hun president dan zouden ze nu niet afhankelijk zijn van moslims en hun geld om te blijven regeren.

Anwar Alibux
Voorzitter Al-Khemia Foundation
www.alkhemia.org
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April