Ondernemers bundelen zich; protest verhoging stroom
05 May 2016, 00:00
foto


Verschillende organisaties uit het bedrijfsleven hebben besloten zich te bundelen en zo een permanent platform te creëren. De organisaties gaan gezamenlijk optreden om te voorkomen dat zij tegen elkaar uitgespeeld worden. Zij zullen president Desi Bouterse een brief schrijven om ontvangen te worden. De bundeling van organisaties wil harde noten kraken over de verhoging van de stroomtarieven. Zij zullen ook hun mening geven over het in zee gaan met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De bundeling bestaat onder andere uit: Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname, de Kamer van Koophandel en Fabrieken, de Algemene Aannemers Vereniging, De Tourism Union of the Republic of Suriname en de Surinaamse Vereniging van Winkeliers. Starnieuws verneemt dat nog enkele organisaties zullen worden benaderd om deel te nemen aan de bundeling.

De vertegenwoordigers van de organisaties hebben woensdag vergaderd op het kantoor van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Het ligt in de bedoeling om in de loop van donderdag een brief te sturen naar de president. De organisaties vinden dat in zee wordt gegaan met het IMF, terwijl er nauwelijks consultatie is geweest. De organisaties vinden dat de bundeling nodig is, om de crisis die wordt ervaren in alle sectoren het hoofd te kunnen bieden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April