COL: 'De regering moet regeren en niet regelen'
01 May 2016, 20:34
foto


Actieve en gepensioneerde landsdienaren komen in betere tijden als laatste in aanmerking voor rechtvaardig deel van de nationaal/economische koek. Veelal worden zij als eerste de dupe van materiële tegenvallers. Regeringen plegen dan oproepen opdat deze gedupeerden, uiteraard met hun gezinnen daartoe (om) de buikriem strak te trekken. Ook in de huidige acute economisch/financiële realiteit zijn het de minst draagkrachtige bij wie de nadelig effecten diep ingrijpen.
Functionarissen van hoge colleges van de overheid en in de particuliere sector manoeuvreren zich in financieel/economische posities, die onaantastbaar blijven. Hun materieel belang blijft altijd buiten schot.

In de eerste plaats zijn het de minder draagkrachtigen en de middenklasse die de dupe worden van de economische crisis. Voor een groot gedeelte kan, moet de regering verweten worden dat zij de verpauperde situatie laat voort wroeten.
De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) grijpt de 1 mei herdenking aan om haar slogan kracht bij te zetten, te weten 'De regering moet regeren en niet regelen'. Voorgaande regeringen worden niet vrijgepleit van grote corruptie en nepotisme. Het wordt de huidige regering zwaarder aangerekend dat deze uitwassen nog steeds voortbestaan.

Eensgezindheid onder vakbondsleiders is voor de COL geen onlosmakelijke voorwaarde. Voor haar is het onwrikbare vertrekpunt verbetering van de economisch en maatschappelijke positie van in het bijzonder de landsdienaren en de met hen gelijkgestelden, inclusief de gepensioneerden uit de sector.
Niet valt de ontkennen dat de regering op vele fronten geconfronteerd is met externe economische tegenvallers, die zij niet in de greep kan hebben. In de hedendaagse omstandigheid liggen immorele en materiële aspecten aan de basis van de voortwoedende verpaupering. De regering moet met haar gedragingen en maatregelen voorop lopen in terugdringing, in verheffing van de natie.
De oorzaak van veel onrust binnen de overheidssector ligt bij zaken, waarop de betrokken landsdienaren al jaren aanspraak maken. Een doorn in het oog : Kapitalisering voor ex-ministers van zogenoemde niet-opgenomen vakantiedagen, super voorzieningen voor ex ministers, poging aanschaf $ 60 duizend, onnodig dure dienstreizen.

Aan de andere kant het uitblijven van voorzieningen voor studerende en minder draagkrachtigen, in het bijzonder de COL achterban, waar onder actualisering van studietoelage voor VO-J ers te beginnen bij de 3e klassers met strikte voorwaarden voor prestatie, gelijke pensioenpremie heffing, effectief en transparant huisvestingsbeleid.
Alvast deze en andere voorzieningen kunnen bekostigd worden uit inkomsten van te ondernemen kaalpuk grote gevallen van corruptie, fraude en opmerkelijke zelfverrijking, bij vermogensbelasting en de positieve effecten van inname bij ongebruikte grote lappen grond.

Te pas en te onpas benoemen en verschuivingen waarbij het verwerpelijke nepotisme niet vreemd is. Terwijl bepaalde personen en organisaties de zoete vruchten mogen plukken, verpaupert de werkende klasse verder.
Effectiviteit realisatie punten, schromelijk tekortkoming aan dynamiek, schromelijke benadeling: derving van geldontwaarding, opmerking verschil in tempo en daar in effectiviteit van realisatie tegoeden van landsdienaren, onduidelijkheid in toepassing van voorschriften, toegeven minieme voornemens zoals afval en omwonden pogingen tot inkomens nivellering.

Er kan begrip opgebracht worden dat de regering op een gegeven moment niet over financiën beschikt om bepaalde schuldeisers in een keer eventuele transparante tegoeden te betalen. Erkend moet evenwel worden dat de overheid moet betalen en er moeten solide betalings-arrangementen overeengekomen worden.
Er moet hoge prioriteit worden gegeven aan de geloofwaardige uitvoering van overeenkomsten.
Er dient een resoluut einde gebracht te worden aan lippen diensten tegen de ingrijpende aanpak serieuze corruptie, fraude en nepotisme, bedenkelijke gronduitgifte.

COL
01 mei 2016
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April