Hooghart: Arbeidersklasse moet oorlogspad verlaten
01 May 2016, 07:34
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), vindt dat op deze dag arbeidersleiders zich moeten bezinnen over hoe met elkaar omgegaan wordt. "De arbeidersklasse is continu op de drempel van oorlog met elkaar. Er is veel verdeeldheid door de politieke verhoudingen. De arbeidersbeweging gaat steeds meer naar rechts en is onder invloed van het kapitaal," zegt Hooghart in gesprek met Starnieuws.

Hooghart stelt dat de CLO de strijd van arbeiders altijd heeft ondersteund, ook toen Robbie Berenstein, voorzitter van C-47 namens de Surinaamse Partij van de Arbeid in De Nationale Assemblee zat. De vakbondsleider vindt dat men problemen maakt, omdat hij nu via de lijst van de NDP in de volksvertegenwoordiging is terechtgekomen. "Kijk goed naar mij, ik ben niet degene die de ruzie maakt. Maar als men ruzie zoekt, ga ik deze niet uit de weg. Mensen zijn afgunstig en kunnen mij die positie niet geven, terwijl ik de enige vertegenwoordiger nu ben van de arbeidersklasse in De Nationale Assemblee," voert Hooghart aan.

De vakbondsleider merkt op dat hij al die tijd lid was van de NPS, maar de SPA heeft ondersteund in de arbeidersstrijd. "Toen maakte men er geen probleem van. De NPS heeft mij uit de partij getrapt. Daarna heb ik een eigen partij opgericht. Ik ben wel gekandideerd op de lijst van de NDP," zegt Hooghart.

"De verdeeldheid in de vakbeweging is niet goed. Mensen laten hun ego prevaleren boven het belang van de werknemers. In de vorige regeringsperiode zijn wetten gerealiseerd waar tientallen jaren op gewacht werd," brengt Hooghart in herinnering. Hij noemt onder andere het Minimum Uurloon en de algemene pensioenregeling. Ook de basiszorgverzekering is een belangrijke verworvenheid.

Hooghart roept zijn medevakbondsleiders op om zich te bezinnen en het pad van egoïsme te verlaten. Ook het oprukken naar het kapitaal vindt hij een funeste ontwikkeling. Het land wordt volgens Hooghart door kapitalisten overgenomen. Hij vindt dat het oorlogspad verlaten moet worden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April