Politie Albina houdt verdachten met buit aan
13 Feb 2016, 20:42
foto


Ronny T. (37) en Sergio K (29) zijn door de politie van Albina aangehouden. De verdachten werden door de dienstdoende wachter op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een winkelzaak langs de Marowijnerivier. Het tweetal verschafte zich toegang tot de winkelzaak door een ruit aan de voorzijde stuk te slaan, nadat zij het ijzerwerk hadden geforceerd.

De wachter schakelde de politie van Albina in. Voor de komst van de politie op de plek hadden de inbrekers het hazenpad gekozen. De politie bleef in de directe omgeving surveilleren, waardoor het tweetal na enige tijd werd aangehouden.

De verdachten bevonden zich in een personenauto waarin de wachter ze tijdens hun vlucht had zien instappen. De buitgemaakte goederen, waaronder alcoholische dranken, verschillende merken sigaretten, memory sticks, belkaarten van Digicel en Telesur, geldbedragen in Surinaamse dollars en euro’s zijn in beslag genomen door de wetsdienaren. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de inbrekers in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat deze verdachten meerdere strafbare feiten hebben gepleegd in het district Marowijne. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April