Surinaamse delegatie oriënteert zich op BTW Bahama's
10 Feb 2016, 02:35
foto
De Surinaamse delegatie op de Bahama's. Van l-r: Norris Miller (Cartac), Joan Veldhuizen, Marita Wijnerman, Michael Halkits, Jan Bolman en Remie Belliot. (Foto: Bahama island info)


Een Surinaamse delegatie is deze week op de Bahama's om zich te oriënteren over de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). De financieel/technische delegatie bestaat uit Marita Wijnerman, Jan Bolman, Remie Belliot en Joan Veldhuizen. De delegatieleden hebben ook een onderhoud gehad met de minister van Financiën, Michael Halkitis.

Bahama islands info meldt dat de Surinaamse delegatie met diverse autoriteiten praat over hoe de introductie van de BTW in Bahama's is doorgevoerd en hoe deze werkt. De Bahama's heeft vorig jaar januari deze vorm van omzetbelasting geïntroduceerd.

Het Caribbean Regional Technical Assistance Centre (Cartac) heeft de regering geadviseerd om zich te oriënteren op de Bahama's. Hier is de BTW het meest recent ingevoerd en is een van de beste systemen, meent Cartac. Halkitis legde uit dat het om een eenvoudig systeem gaat dat goed doorgesproken is met het bedrijfsleven. Dit is de sleutel tot de succesvolle introductie. De Surinaamse delegatie keert zondag terug.
Advertenties