Abdoelgafoer en Venezolaanse ambassadeur verdiepen band
10 Feb 2016, 08:24
foto
De Venezolaanse ambassadeur Olga Diaz Martinez overhandigt een geschenk aan de minister van Sport en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer.


Het ministerie van Sport en Jeugdzaken en de Venezolaanse ambassade in Paramaribo hebben afspraken gemaakt over intensiveren van de samenwerking. Minister Faizal Abdoelgafoer vroeg ambassadeur Olga Diaz Martinez om mogelijkheden te bekijken om Spaanse conversatie cursussen te geven aan jongeren van het Jeugdinstituut. Er is ook steun toegezegd voor ontwikkelen van de wielrensport.


De samenwerking heeft als doel om de integratie tussen Suriname en Venezuela verder uit te diepen. De minister gaf in een korte uiteenzetting de ambassadeur een beeld over het vernieuwde beleid welke hij uitvoert. Abdoelgafoer deed de ambassadeur het voorstel om op het gebied van sport- en jeugdontwikkeling gebruik te maken van wederzijdse expertise.
Abdoelgafoer gaf aan dat jongeren van het Jeugdinstituut vaker naar meetings gaan binnen Zuid-Amerika en dat de taal vaak een barrière vormt voor samenwerking. Daarom ziet hij de mogelijkheden voor cursussen tegemoet.

Ambassadeur Martinez verzekerde de minister haar volle medewerking te verlenen, zodat zijn wensen kunnen worden ingewilligd. Daarnaast attendeerde zij Abdoelgafoer erop dat het ministerie nog steeds kosteloos gebruik kan maken van de faciliteiten van Centro Andres Bello. Ook wil de ambassadeur de mogelijkheid bekijken om twee of drie wielren coaches ter beschikking te stellen om de wielrensport in Suriname naar een hoger niveau te tillen.

In maart zal de ambassade een sporttoernooi organiseren waarbij het overlijden van de Venezolaanse ex-president Hugo Chavez wordt herdacht. De ambassadeur vindt dat door sport, broederschap tussen de landen tot uiting komt en dat is voor haar heel belangrijk. Martinez vroeg de bewindsman logistiek en technisch kader ter beschikking te stellen voor de wedstrijden. Zij kreeg meteen de volledige medewerking, meldt Sport en Jeugdzaken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April