Salarissen bij Staatsolie
09 Feb 2016, 09:33
foto


Staatsolie en haar riante salarissen... Ik vraag mij af... Kan dat? Is dat echt zo? Ja papier liegt niet, het staat aangegeven. Persoonlijk vind ik het de ergste vorm van oneerlijkheid! Is Staatsolie alleen van de directie en de andere toppers e/o de medewerkers? Of is Staatsolie van Suriname, t.b.v. Suriname en met name de pinarende Surinamers die voor de recente devaluatie (2015) nog net uitkwamen nadat de wrede governmenttake verhoging en 'mini' devaluatie (2.80 naar 3.35 voor de usd) in 2011 had plaatsgevonden?

Hebben zij geen recht om het (ook) beter te hebben? Zijn zij geen echte Surinamers? Ik zeg niet dat niemand goed mag verdienen, dat mag zeker, investering in je studie. Iedereen wil een huis een auto, Is je gegund... Maar op deze manier??? Zo gortig met volksrijkdom omgaan en anderen benadelen, ja benadelen want een kleine groep profiteert ALLEEN ervan, vind ik. Ja de hoogste orde van oneerlijkheid. En het ergste is dat het de normale werkwijze is geworden, nu al jaren lang, wij komen er nu pas achter. Dus niet alleen maar oneerlijk maar moreel ook hoogst onacceptabel.

Ik roep DNA op om deze sinecure op de operatietafel te leggen en een grondig onderzoek te plegen. Ik denk dat het volk verwacht dat dit word gecorrigeerd! Nu moeten DNA (coalitie en oppositie gezamenlijk) en de regering ballen hebben en ze daadwerkelijk tonen! Laat het volk zien of die er echt zijn en dat er indringende nivellering komt van de salarissen. Dit is in de ogen van het volk onkan! In Su met iets meer dan 500.000 inwoners, waar meer dan de helft pinaart, mag dit NIET. Zo'n kleine groep kan onmogelijk zoveel trekken van een gemeenschappelijk goed. Iets waarvan gezegd wordt dat het van ons allemaal is. Hoogste orde ven 'inequity' (vermijdbare ongelijkheid dat doelbewust in stand wordt gehouden).

Volk van Suriname, dit MOGEN en KUNNEN wij niet accepteren. Misiekaba, Breeveld, Jogi, Brunswijk etc etc... uw volk rekent op u dat dit zo spoedig mogelijk verandert. Onmiddellijk regelgeving organiseren via DNA. Net zo snel als u in staat bent andere wetten op de operatie tafel te leggen en door te drukken wanneer het U uitkomt.

Gado de wie Fesiman!

Stan Dijksteel
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April