Waterprobleem Galibi na ruim tien dagen opgelost
06 Feb 2016, 02:52
foto
Het watersysteem van Galibi. (Archieffoto)


Het probleem met de waterleidinginstallatie is opgelost. Er kwam meer dan tien dagen geen water uit de kraan. De directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, Marlon Oosterling, bevestigt tegenover Starnieuws dat het probleem structureel is opgelost.

Oosterling legt uit dat het project in 2012 opgezet is samen met de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW). Het ging om een probleem dat te maken had met het systeem. Er is een deskundige uit België gehaald om het technisch mankement dat geconstateerd was, op te heffen.

"De bewoners van het gebied hadden het bijzonder moeilijk. Vanuit het districtscommissariaat is ook hulp verleend waardoor de mensen konden beschikken over drinkwater. Er is veel gedaan om het systeem te herstellen," legt Oosterling uit. Het gaat om ruim 125 huishoudens die verstoken waren van stromend water.

Oosterling merkt op dat ook Powakka geruime tijd problemen had met de watervoorziening. Er is ook daar veel gedaan om de mensen te voorzien van leidingwater. Voor 80 procent is dit gelukt.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April