Regering gaat SLM en Telesur privatiseren
18 Dec 2015, 00:00
foto
Minister Andy Rusland van TCT aan het woord in De Nationale Assemblee donderdag. (Foto: Raoul Lith)


Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft donderdag aangegeven dat SLM en Telesur als eerste in aanmerking komen om te worden geprivatiseerd. Hij merkte tijdens het beantwoorden van vragen over de begroting in De Nationale Assemblee, dat als er geen rationalisatie komt, over twee tot drie jaar er geen SLM meer zal zijn.

Aan Telesur en SLM is de opdracht gegeven door Rusland om uiterlijk eind dit jaar met een rationalisatieplan te komen. De bewindsman merkte op dat al jaren gesproken wordt over privatisering van staatsbedrijven, maar het is bij woorden gebleven. Rusland vroeg De Nationale Assemblee om mee te helpen denken. Ook burgers met technische expertise mogen met ideeën komen. Hij haalde aan dat hoe meer draagvlak er is, hoe beter.

Rusland deelde mee dat op 11 september hij een overlegorgaan van alle staatsbedrijven van TCT in het leven heeft geroepen. Zo is het mogelijk om zaken gelijk af te stemmen en dat er een standaardisatie is in het beleid. Door het overlegorgaan is er een betere controle op wat er gebeurt binnen de staatsbedrijven.

Diverse Assembleeleden hebben tijdens de begrotingsbehandeling er op gehamerd om informatie te krijgen van staatsbedrijven. Ook de bedrijven die onder dit ministerie vallen, geven geen informatie. Er werden vragen gesteld over het onderzoek bij Telesur. Rusland zei dat zodra het rapport afgerond is, De Nationale Assemblee zal worden ingelicht.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April