Veroordeelden brengen feestdagen in cel door
15 Dec 2015, 02:23
foto


De veroordeelden Armando E., Clarence A. en Patrick A. zijn op de rechtszitting van donderdag veroordeeld door rechter Sieglien Wijnhard. Zij kregen elk een celstraf opgelegd van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een proeftijd van drie jaar. Met deze strafmaat komen de veroordeelden op 2 januari vrij. Zij hadden kabels van een bedrijf gestolen in de nacht van 1 op 2 juli. Het ging om kabels die 50 centimeter onder de grond waren geplaatst en toch gestolen werden. De diefstal werd op het terrein van Suralco gepleegd.

De kantonrechter noemde het feit wettig en overtuigend bewezen. De veroordeelden ontkenden het feit gepleegd te hebben en beweerden dat zij een boswandeling maakten op het verboden terrein. Wel kon Wijnhard zich terugvinden in de opmerking die de raadsman Dwight Kraag maakte. Zij was het eens met de advocaat dat de totale schade niet voor de rekening van deze veroordeelden gebracht kon worden, omdat getuigen verklaarden dat er ook na hun aanhouding, steeds kabels gestolen werden. Ze week af van de strafeis van officier van justitie, Astrid Niamat, van een jaar onvoorwaardelijk onder aftrek.

Twee bewakers waren gehoord door rechter Sieglien Wijnhard op een eerdere rechtszitting. De bewaker getuigde dat hij samen met zijn collega’s de nachtdienst deed toen ze sporen zagen van personen die via de Surinamerivier op het terrein zouden zijn gekomen. Hij zag een van de verdachten komen en hield hem staande. De getuige zat in het voertuig en scheen het licht op de verdachte. Hij herkende Armando E. die vroeg om een kans en vertelde dat er nog twee personen bij waren. De bewaker schakelde de politie in en de drie mannen werden aangehouden. Clarence A. en Patrick A., twee broers, waren de bossen ingevlucht. Op aanwijzing van Armando E. zijn zij aangehouden.

De tweede bewaker vertelde dat zij samen met de politie verder op onderzoek uit gingen. Zij troffen een boot aan in het water en kruiwagens met de kabels erin. Later op de dag troffen zij ook een metaalzaag aan. De kabels werden al geruime tijd gestolen. Om de diefstal te plegen brachten ze drie kruiwagens mee. Alle drie verdachten beweerden dat zij een wandeling maakten en niets gestolen hebben. De spullen behoren hen niet toe. De boot is van een neef en daarmee gingen ze het bos in om een wandeling te maken. De tijd hadden zij niet in de gaten. De kantonrechter voerde aan dat niemand zo laat een boswandeling maakt op een verboden terrein.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April