Leo Victor kan maar niet winnen
30 Nov 2015, 23:03

Hoofdklasseploeg Leo Victor schijnt het winnen te hebben verleerd. Na drie wedstrijden heeft de club, slechts 1 competitiepunt binnengehaald. Zondag ging de ploeg in het Franklin Essed Stadion met 3-1 ten onder tegen Notch.

Volgens coach Etienne Remak gaat het bij voetbal om winnen. De competitie is nog jong, echter is hij zich ervan bewust dat de ploeg op de laatste plaats staat. "We gaan hard moeten terugkomen en de juiste modus creëren," zegt de oefenmeester.

De wedstrijd
Terwijl ploegen nog aan het aftasten waren, kwam Notch heel vroeg tot scoren. Een voorzet van Milton Pinas in de 4e minuut van de strijd op links, werd zuiver ingekopt door Miguel Darson: 1-0.
Rejerdo Naana kwam enkele ogenblikken later achter de verdediging van Notch. Hij nam de steekpass goed aan en haalde flink uit richting het doel. Doelman Dimitri Deel antwoordde met een prachtige save. Notch worstelde in deze helft tegen de vele aanvallen van Leo Victor. De thuisploeg kon met de vele gevaarlijke hoekschoppen het net maar niet vinden. Pas in de 28e minuut lukte het Romano Houttuin wel om het net te vinden. Hij keerde goed weg van zijn verdediger en met een keurig en keihard schot in de rechterhoek werd doelman Deel dit keer verslagen: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Notch kwam na drie minuten spelen in de tweede helft weer op voorsprong. Uit een hoekschop werd een speler van Notch neergelegd in het strafschopgebied. Galgyto Talea die op dat moment kwam invallen, belastte zich met de toegekende strafschop en maakte geen fout: 2-1. Leo Victor domineerde een poosje het middenveld.
Een slap moment in de verdediging van deze ploeg werd afgestraft. Orpheo 'Ikki' Anautan kwam inlopen, de doelman kwam uit zijn doel en in eerste instantie heeft de doelman de bal met de hand gespeeld buiten zijn gebied. De arbiter liet doorspelen en met een prachtige lob over de doelman werd het 3-1 voor de ploeg uit Moengo.

Leo Victor bleef gedisciplineerd voetballen en zette veel druk op Notch. De middenhelft werd verder gedomineerd, echter hield de verdediging van Notch stand. Leo Victor heeft komende weekend in haar vierde wedstrijd, landskampioen Inter Moengo Tapoe tegenover zich.