Vrouw valt na 4 jaar door de mand door foto op Facebook
27 Nov 2015, 06:27
foto


Een foto van Soenita S. op FaceBook liet haar door de mand vallen. Zij staat terecht voor diefstal die in 2011 gepleegd werd bij haar werkgever. De verdachte werkte toen als oppas en schoonmaakster bij de benadeelde. In 2011 werd er ingebroken in de woning en haar kostbare sieraden verdwenen. In juni 2015 zag de benadeelde haar ketting en oorbel op de foto. Deze werden door de verdachte gedragen. Zij schakelde meteen de politie in.

De benadeelde werd op de rechtszitting van donderdag gehoord door rechter Marie Mettendaf. Zij verklaarde dat de vrouw vier jaren lang voor haar heeft gewerkt. Ze had alle vertrouwen in haar. Zo af en toe verdween wat, maar wanneer zij of haar man het opmerkten, kwamen de spullen weer ineens terug. Na de inbraak, waarbij de sloten niet geforceerd waren en slechts een deur een kleine schade had, kwam de verdachte niet meer aan het werk. Ze had na de inbraak nog een week gewerkt. Toen de werkgeefster naar haar adres ging, was zij er niet.

Een deel van de sieraden heeft de politie bij de verdachte aangetroffen. Zij blijft erbij dat ze die sieraden in de prullenbak bij de keuken had gevonden. Zij dacht dat het om ‘bling-bling’ ging en ging ervan uit dat de werkgeefster afstand van die spullen had gedaan. De werkgeefster verklaarde dat haar woning geen prullenbak heeft en dat zij zulke kostbare sieraden die ook diamanten hadden, nooit zou weggooien. Dat waren sieraden die zij op speciale gelegenheden droeg. Daarna zette zij deze weer in de sieradendoos weg. Soenita S. wist precies waar deze bewaard werden.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg de verdachte hoe het dan kwam dat de sieraden na vier jaar niet waren verkleurd. De vrouw gaf wel toe dat de sieraden niet verkleurd waren, maar ze bleef erbij dat zij deze in de prullenmand had gevonden. Soenita S. beweerde dat de werkgeefster haar onheus behandelde na de inbraak en dat zij daarom weg was gegaan.

Bij verder verhoor gaf de verdachte aan dat zij vijf sieraden aan de politie had afgestaan die aan de benadeelde toebehoorden. Toen de rechter haar voorhield dat de politie elf stukken heeft ontvangen, zei de verdachte dat ze ook haar sieraden die zij indertijd cadeau had gehad van de benadeelde, heeft afgestaan. De benadeelde merkte op dat zij de vrouw nooit sieraden cadeau heeft gemaakt. Soenita S. wordt bijgestaan door advocaat Shanti Banarsi. Op 14 januari zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties