Kennisoverdracht bij Upgrading Crèche Ricanau Mofo
13 Oct 2015, 20:43
foto
Medewerkers van Crèche Ricanau Mofo op bezoek bij de Kotomisi crèche.


Crèchemedewerkers van Klein Baasje uit het dorp Ricanau Mofo in Marowijne zijn gestart aan een 5-daagse best practice oriëntatiestage. Dit als deel van het project Upgrading Crèche Ricanau Mofo. Gisteren waren medewerkers van Crèche Ricanau Mofo op bezoek bij de Kotomisi crèche van de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Het project wordt uitgevoerd door Stg Suricorps For Development. Volgens de programmamanager bij deze stichting, Merville Vrede, is het exploiteren van een crèches in het binnenland volgens de ECD-standaarden een grote uitdaging. Meestal ontbreken de dorpen de basisvoorzieningen en faciliteiten.

Tevens spelen factoren zoals scholing van de crèchemedewerkers en cultuur ook een belangrijke rol. Suricorps heeft gemeend om in verband met het project ‘Upgrading crèche Ricanau Mofo’, gebruik te maken van best practice in eigen land, zegt Vrede. Het gaat hierbij om crèches waar er conform de ECD-standaarden wordt gewerkt en waarbij met alle bijkomende aspecten, zoals cultuurbehoud en overdracht, educatie crèchemedewerkers, beperkte middelen en financiën rekening wordt gehouden.

Vandaag zullen de medewerkers van Ricanau Mofo, het Boven-Suriname gebied aandoen. Te Pikin Slee, Botopasi, Masia Kiiki, Dan 1 en Gan Tataai zijn met ondersteuning van stichting Bonama crèches opgezet naar de ECD-richtlijnen. Met dit deelproject wordt ook beoogd het stimuleren van kennisoverdracht tussen de dorpsgemeenschappen.

Stichting Suricorps For Development is ingegeven door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en initieert via public-private samenwerkingen, gemeenschapsprojecten om het verdiencapaciteit te verhogen en de zelfredzaamheid te stimuleren. Dit project heeft een integrale aanpak en er is nog een tekort aan financiën. Het crèchegebouw dat tussen de 40 tot 60 kinderen herbergt, is aan uitbreiding en renovatie toe. Vrede doet vooral een beroep op het bedrijfsleven met name bedrijven die in Marowijne opereren, om de renovatie van de crèche samen aan te pakken.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April