Minister Dikan verwacht innovatie van personeel
08 Oct 2015, 22:45
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling


Saramacca is het eerste district dat minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO)aandoet bij zijn kennismakingsronde langs de verschillende districten. Dikan zei aan de ambtenaren van de Bestuursdienst te verwachten dat het personeel innovatief te werk gaat, bij het omgaan met de schaarse middelen die ter beschikking zijn. Hij zal samen met samen de districtscommissaris (dc) van gedachten wisselen over mogelijkheden om het districtsfonds aan te vullen.

Dikan sprak het personeel toe in de mr. Bas Ahmadali multifunctionele zaal in Groningen. Hij heeft aangegeven zeer onder de indruk te zijn van de werkzaamheden van de bestuursdienst van Saramacca. Hij haalde aan dat Saramacca een goede naam heeft op het ministerie. “We moeten gaan van een pure administratieve organisatie, naar een ontwikkelingsorganisatie”, hield hij zijn gehoor voor. Districtscommissaris Lachminarain Doebay zei te hopen op een goede samenwerking en dat zijn district kan groeien tijdens het uitvoeren van het beleid.

Dikan haalde ook aan dat burgerparticipatie meer inhoud moet krijgen. “Burgers moeten aangeven wat en hoe zij het zien, dat is de regionale ontwikkeling die ik wil zien.” Om de daad bij het woord te voegen, hadden de personeelsleden alle ruimte om hun wensen en grieven tijdens dit kennismakingsbezoek persoonlijk aan de minister voor te leggen. “ Als er iets is, hoeft u niet te twijfelen, u mag het altijd via de dc aan mij bekendmaken”, gaf Dikan aan. Na de kennismaking stond hij alvast enkele ambtenaren persoonlijk te woord.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April