Ravaksur blijft bij samenhangend pakket maatregelen
08 Oct 2015, 04:32
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47.


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) had op 25 september een spoedonderhoud aangevraagd met president Desi Bouterse over het samenhangend pakket aan maatregelen dat volgens de vakbeweging getroffen moet worden. Woordvoerder Robby Berenstein om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er geen antwoord is gekomen van de president.

Ravaksur kan zich in grote lijnen terugvinden in een tariefvoorstel voor de nutsvoorzieningen dat gedaan is voor huishoudens door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. "Maar wij kunnen ons niet hiermee committeren, omdat wij een voorstel hebben ingediend voor een samenhangend pakket aan maatregelen," zegt Berenstein. Hij vindt het jammer dat het onderhoud met de president nog niet is gekomen, terwijl de tarieven al zijn vastgesteld.

De voorstellen die Ravaksur gedaan heeft aan minister Dodson zijn bedoeld om de maandelijkse lasten van bepaalde groepen verbruikers enigszins te verlichten. Berenstein benadrukt dat het gesynchroniseerd uitvoeren van verschillende maatregelen een voorwaarde zijn voor Ravaksur bij het doorvoeren van de tariefsverhogingen. Berenstein hoopt dat de president, Ravaksur zo snel mogelijk ontvangt om de voorstellen die gedaan zijn verder toe te lichten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April