Maria Gardens komt met podosiri-sap
06 Oct 2015, 14:11
foto
De vertegenwoordiger van het Maria Internaat en van Suriname Candied Fruits NV.


In 2016 zijn de eerste podosiri-producten van Maria Gardens Podosiri-sap in de winkels verkrijgbaar. Het Maria Internaat en Suriname Candied Fruits NV (SCF) hebben daarvoor zaterdag een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Zij zullen ook podosiri-producten, zoals thee, energierepen, gezondheidscapsules en poeders ontwikkelen en op de markt brengen.

Het Maria Internaat beschikt over onder andere de Maria Garden, een buitenverblijf van 17,5 ha in Saramacca waar de kinderen leren hoe zij de verschillende aanwezige gewassen en vissen kunnen verzorgen. Tevens krijgen zij trainingen in het oogsten, produceren en commercialiseren van onder andere açai-/podosiri-producten. De theorie en praktijk van de aquaponics en aquacultuursystemen zijn belangrijk bij deze leerschool.

Surinam Candied Fruit is gespecialiseerd in het verwerken van tropisch fruit tot eindproducten in zijn fabriek in Saramacca. De fabriek voldoet aan alle internationale eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, geeft de onderneming aan. SCF werkt in principe alleen met boeren die Global G.A.P.-gecertificeerd zijn. De fabriek is zelf ISO 22000-gecertificeerd. Recent heeft SCF een business plan voor 2016 – 2018 opgesteld waarin de verdere diversificatie van producten centraal staat. Het bedrijf wil ook hotsauce en chutney op de markt brengen en heeft plannen om fruit te gaan drogen en inblikken.
Advertenties